Nick Cave – One More Time With Feeling

Nick Cave, despre muzică și suferință „One More Time With Feeling” la Cinemateca TIFF

Între 1 și 4 decembrie, exclusiv la Cinemateca TIFF, cinefilii vor putea viziona unul dintre cele mai apreciate documentare ale anului, One More Time with Feeling, regizat de Andrew Dominik.

Extrem de emoționant, filmul a debutat ca un documentar despre cel de-al 16-lea album de studio al lui Nick Cave și The Bad Seeds, Skeleton Tree, dar a sfârșit prin a fi mai mult de atât – mărturia răvășitoare a unui artist care încearcă să-și găsească drumul într-una dintre cele mai întunecate perioade din viața sa. Filmările au avut loc la șapte luni după moartea neașteptată a fiului lui Nick Cave, Arthur, la doar 15 ani. Arthur Cave a căzut accidental de pe o stâncă în Brighton, în iulie 2015.

Trailer: https://goo.gl/0DVEdT | Facebook event: https://goo.gl/XoUuJ8

Inițial, Nick Cave și-a dorit acest film pentru a nu fi forțat să discute cu jurnaliștii despre pierderea tragică a fiului său, apoi a mărturisit că simțea, de fapt, nevoia să împărtășească lumii din durerea sa. „Vorbește despre durere, despre cum încearcă să-i facă față. Asta vor oamenii să știe. Cum te simți, cum e să pierzi un copil și cum poate continua viața ta? Pentru că ei n-au încetat să trăiască, viața merge mai departe”, povestește Andrew Dominik într-un interviu pentru Indiewire.com. În documentar apar și soția lui Nick Cave, Susie Bick, și fratele geamăn al lui Arthur, Earl.

Prieten cu Nick Cave de peste 30 de ani, Andrew Dominik (renumit pentru western-ul The Assassination of Jesse James and the Coward Robert Ford) a ales să filmeze alb-negru, în 2D și 3D, pentru a crea o atmosferă aparte, de intimitate. Documentarul a avut premiera la Festivalul de la Veneția, iar cronicile din presa internațională au fost entuziaste: „Măiestria cu care e realizat filmul e uimitoare – uneori, te trezești că-ți ții respirația – și nu e vorba doar de imagine, ci și de sunet”, scrie The Playlist.

Program proiecții:

  • Joi, 1 decembrie | 20:00
  • Vineri, 2 decembrie | 22:30
  • Sâmbătă, 3 decembrie | 17:30 & 20:00
  • Duminică, 4 decembrie  | 20:00

 

Prețul unui bilet este 10 lei. Biletele pot fi cumpărate în avans de la casieria Cinema Victoria.

Cinemateca TIFF este un proiect gândit ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Publicul clujean va putea viziona filme care au făcut istorie în cinematografie, producții independente premiate în festivaluri, retrospective ale unor autori importanți, dar și filme noi, în avanpremieră în România.

***

Cinemateca TIFF este un proiect inițiat de Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU), în parteneriat cu Asociația Victoria Film și Casa TIFF.

29.11.2016