Global Volunteering

Te-ai întrebat vreodată cum este să călătoreşti pe cont propriu, să ai ocazia să îţi faci prieteni din tot jurul lumii şi totodată să te dezvolţi făcând ceva nou? Dacă da, şi încă nu ai aplicat pe un proiect de ,,Global Volunteering’’, atunci acum ai ocazia! Cu ajutorul nostru, AIESEC(organizaţie non profit formată din studenţi) ai acum posibilitatea să faci voluntariat pe o perioadă de 6 săptămâni într-o ţară complet nouă, cu cheltuieli minime, cazarea fiind asigurată de proiect (singura condiţie este să ai între 18 şi 30 de ani de ani). Ce mai aştepţi?

Adria Carina Rus, studentă la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a acceptat provocarea şi a aplicat pe un proiect de voluntariat în Turcia, Eskisehir, iar acum recomandă cu încredere şi îi încurajează pe ceilalţi să încerce acet tip de experienţă, după cum confirmă chiar ea:

,,Participarea mea într-un exchange internațional a venit… exact la momentul potrivit! Exact când simțeam nevoia de nou, de aventură, de libertate. (Și le-am trăit pe toate în cele șase săptămâni de voluntariat în Turcia.) Proiectul AIESEC în care m-am înscris s-a numit ”Women in Power” și, prin intermediul acestuia, am avut ocazia să intru în contact cu femei refugiate din Siria, Irak, Afganistan: trist, dar în același timp, minunat. Acela a fost momentul în care am realizat cât de puternice sunt, de fapt, femeile. Deși trecuseră prin momente dificile (dificile fiind, poate, puțin spus), acele femei încă aveau puterea să ne zâmbească cu căldură și chiar să ne povestească puțin din viața lor. Această experiență mi-a deschis ochii, m-a apropiat mai mult de oameni și, cel mai important, m-a apropiat mai mult de mine. Am mai descoperit-o puțin pe Adria cu fiecare experiență nouă și neprevăzută. E interesant cum, în doar șase săptămâni, se produce o schimbare uriașă. Pleci un om și te întorci un altul: mai matur, mai încrezător și mai plin de înțelepciune. Acest voluntariat cu AIESEC mi-a plăcut atât de mult, încât stau și mă întreb… ”Where to, next?” ‘’

Dacă nici acum nu te-am convins, pentru mai multe detalii   poţi accesa platforma https://aiesec.ro/global-volunteer/  sau poţi să mă contactezi, Apăscăriţei Anda, prin e-mail : anda.ap20@gmail.com, pentru a aplica pe un proiect.

13.11.2018