Romanian Testing Conference

Romanian Testing Conference vine cu două concepte noi, peste 700 de participanți , peste 30 de speakeri, 11 ateliere de lucru, laboratoare de testare și multe alte surprize.

În perioada 9-11 mai va avea loc la Grand Hotel Italia, Cluj – Napoca, a 7-a ediție a Conferinței Anuale a Comunității Române de Testare, Romanian Testing Conference http://romaniatesting.ro), cel mai mare eveniment de specialitate din România și printre primele de acest gen din Estul și Sud-Estul Europei.

Încă de la prima ediție, conferința a fost primită cu mare interes de specialiștii din domeniul testării software, debutând în 2011 cu 200 de participanți, 3 speakeri internaționali și doi români. În 2018, cifrele au crescut semnificativ, astfel că în acest an conferința adună peste 30 de speakeri naționali și internaționali, 11 ateliere de lucru, laboratoare de testare și multe alte surprize.

Vor lua parte la aceste sesiuni, 700 participanți, dintre care 15% sunt din țări (12) din Europa și America. Anul acesta organizatorii au adăugat 2 noi concepte: XTestathon (un maraton de testare software destinat campaniei sociale de strângere de fonduri pentru o nouă ambulanță SMURD  https://xtestathon.romaniatesting.ro) și RTC Youth ( destinat în special elevilor spre  a-și descoperi pasiunea pentru testare https://youth.romaniatesting.ro/).

În cadrul ediției din 9-11 mai de anul acesta, cei peste 700 de participanți vor putea alege să participe  la peste 30 de prezentări din diferite arii de interes ce acoperă  domeniul testării software. Invitații conferinței vor aborda tematici despre realitatea virtuală, etica profesiei de tester și chiar protecția și securitatea datelor cu caracter personal.  Printre acești invitați se numară: Angie Jones, Emily Bache, Maria Kedemo, Laurent Bossavit, Richard Bradshaw, Bas Dijkstra, Santhosh Tuppad, Mail Nogens, Jim Holmes și renumitul Michael “The Wanz” Wansley.

Ne bucurăm să o avem anul acesta, ca și program chair, pe Alex Schladebeck, alături de care am definit tema evenimentului din acest an: “Testing at the threshold”, care susține ideea de continuă dezvoltare personală, de pregătire pentru noi experiențe și tehnologii ale viitorului, punând întrebarea: „the future is coming and  are we really prepared for it!?”

Anul acesta este vorba despre inovație și ne bucurăm să inovam technologia împreună cu NTT Data Romania, care este partenerul nostru Platinum. Le mulțumim tuturor companiilor partenere care susțin calitatea și investesc în testare: Frequentis, Accenture, iQuest, Endava, Betfair, 8×8, Micro Focus, Yonder, NetMatch, QCatalyst, UMT, Softvision, precum și suporterilor și partenerilor media: Big Time Production, Techbeacon, CocaCola, Romanian IT, CodeCamp, DevTalks, ClujHub, Vlod de IT, Paralela 45 și Kutuma.

Pentru mai multe informații despre eveniment puteți accesa http://romaniatesting.ro.

Ne vedem acolo!

4.5.2018