RIUF – The Romanian International University Fair

Licenta sau masterat? In tara sau in afara?

Cele mai bune oportunitati de studiu pentru liceeni si studenti la cel mai mare eveniment din Europa de Sud si de Est

 

RIUF – The Romanian International University Fair este cel mai mare eveniment educational din Sud-Estul Europei dedicat tinerilor unde, in cei 15 ani de activitate, peste 245.000 de elevi si de studenti au aflat toate informatiile necesare pentru admiterea la universitati din Europa, Asia si America de Nord.

 

Peste 10.000 de vizitatori sunt asteptati la editiile RIUF din Bucuresti, Timisoara, Iasi si Brasov

 

La editia cu numarul 26 vor participa peste 100 de universitati din peste 10 tari, care pun la dispozitia participantilor informatii despre 7.000 de programe de studiu (licenta, masterat, doctorat) si oportunitati de dezvoltare personala si profesionala pentru elevii de liceu si studentii prezenti la evenimente.

Cel mai mare eveniment educational din Europa de Sud si de Est va avea loc in Bucuresti (14-15 martie), Timisoara (17 martie), Iasi (19 martie) si Brasov (21 martie) si sunt asteptati 10.000 de vizitatori din peste 25 orase.

 

Totul de la procedura de admitere, burse si viata in campus, pana la oportunitatile de a-ti construi o cariera inca din anii de facultate

 

Reprezentantii universitatilor internationale vor ajunge in Romania, unde se vor alatura reprezentantilor celor mai importante institutii educationale din tara.

Acestia vor fi pregatiti sa interactioneze cu vizitatorii si sa raspunda intrebarilor legate de studiul in Romania sau in strainatate. Cei care isi doresc sa afle cum este experienta de student international vor avea ocazia sa discute direct si cu studentii institutiilor educationale prezente la evenimentele din luna martie.

La RIUF – The Romanian International University Fair vizitatorii pot afla informatii despre programe de studiu specifice, admitere, viata in campus, burse, surse de finantare, oportunitati de angajare in timpul studiilor. In plus, pot beneficia de consiliere educationala si vocationala gratuita pe tot parcursul evenimentului.

 

Programe de studiu moderne cu perspective internationale

 

Universitatile prezente la RIUF se adapteaza constant noilor tendinte de pe piata muncii si creeaza programe inovative de studiu, bazate pe nevoile si cerintele actuale.

Un prim exemplu este Radbound University, aflata in top 10 universitati din Olanda, unde studentii inscrisi la programele stiintifice au oportunitatea sa lucreze indeaproape cu cercetatori de top, in cadrul seminarelor restranse si interactive.

Inovatia este cuvant cheie si la Universitatea Birmingham, aflata in top 100 universitati la nivel mondial. Aici, studentii de la stiinte medicale folosesc simulatoare online, iar cei de la Scoala de Drept au parte de un birou pentru procesele fictive. Universitatea investeste anual in proiecte de viitor precum scheme de mentoring, propriul centru de cariere si parteneriatele cu diferite industrii, oferindu-le studentilor sansa de a lucra cu lideri din domeniu precum Apple, Cisco, Sony si Cartier.

Centrul International de Formare Europeana (CIFE) este una dintre cele mai renumite institutii de invatamant academic postuniversitar din Europa, oferind programe de studiu pe Relatii Internationale. CIFE sprijina puternic mobilitatea studentilor, oferind programe in care studentii studiaza in fiecare semestru intr-un loc nou: Nisa, Berlin, Canterbury, Istanbul, Roma sau Tunis.

 

Aceste universitati vor fi prezente la noua editie RIUF, alaturi de alte 100 de institutii educationale din 10 tari printre care si Marea Britanie, Olanda, Elvetia, Franta, Belgia, SUA, Italia sau Danemarca.

 

15 ani de cand tinerii din Romania afla cele mai bune oportunitati de studiu

 

In 2020, RIUF – The Romanian International University Fair implineste 15 ani de activitate, timp in care au fost organizate 25 de editii in 7 orase din Romania si 4 editii in alte 3 orase din afara tarii: Chisinau, Atena si Salonic.

Peste 50.000 de elevi, studenti si masteranzi au ales pana in prezent sa studieze afara in urma interactiunii cu studentii si reprezentantii institutiilor educationale prezente la evenimentele RIUF.

 

 

_______________________________________________________________________________

Despre Grupul EDUCATIVA

 

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.

Printre proiectele Grupului EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro, dar si EA – The Entrepreneurship Academy, Academia Europeana pentru Asistenti Medicali si  Optiuni de Cariera.

19.2.2020