Programul Noptii Albe a Filmului Romanesc la Cluj

Ce filme vin la Cluj, în Noaptea Albă a Filmului Românesc

 

Trei dintre cele mai recente producții românești vin la Cinema Victoria din Cluj-Napoca pe 20 septembrie, la Noaptea Albă a Filmului Românesc. Maratonul ajuns la a zecea ediție începe cu premiera Arest, continuă cu Monștri., proiectat în avanpremieră, și se încheie după miezul nopții cu Parking, regizat de Tudor Giurgiu.

Pentru Arest, în regia lui Andrei Cohn, care va deschide evenimentul la 19.30, 20 septembrie e seara premierei. Producția care a câștigat Premiul Zilele Filmului Românesc la TIFF și a rulat la Karlovy Vary îi are pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu în distribuție. E 1983 și un arhitect închis în celulă cu un deținut folosit de Securitate ca torționar devine protagonistul unor situații din ce în ce mai absurde.

Monștri., în regia lui Marius Olteanu, unul dintre cele mai premiate titluri ale anului, va putea fi vizionat în avanpremieră la Noaptea Albă a Filmului Românesc, de la 21.45. O poveste despre compromisuri și decizii finale în viața de cuplu, pelicula are deja un palmares impresionant, început la Festivalul de la Berlin și confirmat apoi la Sofia, unde a obținut Marele Premiu, sau TIFF – Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut. Filmul cu Judith State şi Cristian Popa intră din 27 septembrie în cinematografe.

O poveste de dragoste este și noua peliculă semnată de Tudor Giurgiu, Parking, proiectată de la 00.00. Filmul care a deschis TIFF 2019 are pe afiș actori precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, alături de Mihai Smarandache, în rol principal. Un poet român care a emigrat în Spania și păzește un parc auto trăiește o poveste de iubire plină de provocări cu o spaniolă nonconformistă care cântă la chitară într-o trupă indie.

Biletele sunt disponibile pe CinemaVictoria.ro și la casieria cinematografului.

Detalii pe: www.facebook.com/NoapteaAlba

Teaser Noaptea Albă a Filmului Românesc

*** Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

13.9.2019