Povestea unei viitoare voluntare în Turcia

Numele meu este Rahela Drimuș, sunt studentă în anul III la Facultatea de Litere, UBB, la specializarea  spaniolă-engleză. Sunt unul din acei 35.462 de studenți care au venit la facultatea din Cluj dintr-un loc foarte diferit. Eu m-am născut în Maramureș, dar am crescut în Catalonia până să vin la facultate. De când am descoperit acest oraș, eu mi-am promis că o să fac mai mult: mai mult decât ceilalți studenți, tineri de vârsta mea, mai mult pentru comunitatea din care fac parte și mai mult pentru viitorul meu și a celor din jurul meu. De aceea, în afară de facultate, sunt pasionată și dedicată voluntariatului, care îmi ocupă o mare parte din timp. Până acum, am lucrat la orfelinate, am lucrat ca voluntar în cadrul organizației “Salvați Copiii”. Am organizat tot felul de proiecte sociale și educaționale cu AIESEC Cluj-Napoca, am predat în școlile din Cluj și în școlile din Spania. Mereu am fost de părere că educația este ceea ce poate aduce o schimbare în noile generații, că, eu ca și persoană, pot aduce un impact asupra copiilor cu care interacționez și îi pot ajuta în procesul formării lor ca și persoane.

Din acest motiv, și, mai ales pentru încrederea pe care mi-o depun în educație, anul acesta, mi-am propus să duc pasiunea mea pentru învățătură și multiculturalism la un alt nivel: voluntariat de 6 săptămâni în Turcia cu programul Global Volunteer de la AIESEC. Voi pleca începând cu 12 februarie în această țară necunoscută mie, departe de zona mea de confort și tot ceea ce îmi este familiar. Acest lucru mă înspăimântă și încântă în aceeași măsură. Proiectul la care voi participa se numește Meet My World. În acest proiect, voi preda tinerilor din Kocaeli (un oraș situat aproape de Istanbul) despre problemele globale și îi voi ajuta să își dezvolte limba engleză. Sunt emoționată să fac asta pentru ei, pentru dezvoltarea mea personală și pentru toți ceilalți voluntari internaționali cu care voi lucra.

Fiind membru de doi ani în organizația AIESEC, am avut șansa să candidez pentru programul Run and Impact și să îmi pot deschide propria platformă de fundraising (bit.ly/RahelagoesGlobal), să adun fondurile necesare pentru a acoperi transportul și costurile de întreținere pe perioada celor 6 săptămâni de voluntariat.

Vreau să îmi reprezint țara printre culturile care se vor afla în cele 6 săptămâni în Kocaeli, vreau să am șansa să fac un bine pentru dezvoltarea acelori tineri, care nu pot practica limba engleză, deoarece sunt prea puțini oameni care o știu. Eu sunt acea persoana care se străduiește să ajungă mai departe, și acel „mai departe” este Turcia, până în momentul de față.

30.1.2018