Masterul Clădiri Verzi

Dacă vrei să creezi un viitor sustenabil pentru tine şi urmaşii tăi, daca vrei să înveţi modul de concepere a clădirilor verzi şi modul în care poţi reduce consumurile de energie ale unei clădiri, dacă vrei să înţelegi modul în care funcţionarea clădirilor afectează sănătatea ocupanţilor clădirii, dacă vrei să înţelegi costurile asociate cu construcţia unei clădiri verzi, dacă vrei să afli legislaţia care stă la baza creării comunitaţilor sustenabile, te aşteptăm să te înscrii la programul de masterat Clădiri Verzi, nou înfiinţat în cadrul Facultăţii de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Masterul Clădiri Verzi se axează pe conceperea şi funcţionarea clădirilor în vederea asigurării unui mediu interior confortabil, sănătos şi productiv, cu un consum energetic şi impact asupra mediului cât mai redus.
Programul de masterat se adresează absolvenţilor cu diploma de licenţă (indiferent de specializare), interesaţi de o reconversie profesională spre domeniul clădirilor verzi aflat în continuă dezvoltare.

Ocupaţiile vizate în urma finalizării masteratului: consultant în domeniul clădirilor NZEB, consultant în domeniul clădirilor verzi, evaluator clădiri verzi, project manager clădiri/comunităţi sustenabile, proiectant de clădiri verzi, proiectant de clădiri Nzeb, auditor energetic pentru clădiri, manager energetic, specialist angajat în cadrul primăriilor sau ministerelor de profil. Programul constituie un pas de plecare în crearea specialiştilor pe piaţa construcţiilor verzi din România, specialişti de care este nevoie pentru a se atinge ţintele impuse de Uniunea Europeană privind reducerea consumurilor energetice a clădirilor şi a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20%.

Persoanele interesate se pot înscrie în perioada 18-19 septembrie, la sediul Facultaţii de Construcţii, strada Bariţiu nr.25. Pentru mai multe informaţii privind documentele necesare puteţi accesa site-ul constructii.utcluj.ro sau puteţi scrie un e-mail la adresa ligia.moga@ccm.utcluj.ro.

18.9.2017