Dansuri africane cu Irina

Se spune că cea mai lungă călătorie începe cu un singur pas.
Hai să fie un pas de dans, un pas de dans african! 🙂

Dansul african este în același timp un dans colectiv și un mijloc excelent de exprimare personală. Reflectând aspecte din viața cotidiană, mișcările acestui tip de dans permit pe de-o parte, comunicarea între membrii unei comunități, între aceștia și lumea spiritelor sau natură, iar pe de altă parte, oferă fiecăruia posibilitatea de a se exprima autentic, în funcție de sensibilitatea și particularitățile sale.

Coregrafiile de dans african sunt bazate pe repetiția anumitor secvențe de mișcare ce implică întregul corp, salturi, bătăi de palme și uneori chiar și vocea. Acompaniați de ritmuri africane reproduse de percuționiști de la Cercul Întreg, vom avea ocazia să conștientizăm comunicarea ce are loc între dansatori și tobe, dezvoltându-ne ritmicitatea și atenția.

APTITUDINI DEZVOLTATE:
Coordonare și echilibru;
Agilitate, flexibilitate, viteză, forță;
Creativitate.

ALTE AVANTAJE:
Elimină tensiunile din corp și facilitează eliberarea emoțiilor;
Dezvoltă încrederea în sine;
Favorizează raporturile socio-afective și integrarea socială;
Mijloc de descoperire a unei alte culturi.

DESPRE MINE: Irina Bardoczi, coordonator dans, organizator Ecstatic Dance Cluj-Napoca:
Prima dată când am simțit că am dansat cu adevărat a fost la o petrecere cu tobe afro-braziliene, când i-am cunoscut pe cei de la Cercul Întreg. La foarte scurt timp, am plecat în Franța pentru a-mi continua studiile juridice. Din fericire, acolo am avut și oportunitatea de a începe să studiez dansul african și contemporan. Interesul meu fiind din ce în ce mai mare, am călătorit în Africa (Burkina Faso), unde mi-am continuat pregătirea sub îndrumarea dansatorului Abdoul Karim Kone, iar acum doresc să împărtășesc cu voi această pasiune.

Conectați la propriul corp, la vibrațiile muzicii și la energia grupului, prin dansul african exprimăm bucuria de trăi și de a fi împreună. Vă invit în fiecare marți, ora 18.00, pe B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 18E (vis-a-vis de Sora Shopping Center, în curte), să faceți cunoștință cu acest dans vibrant și să eliberăm împreună energia creativă ce există în noi! 😀

Atelierul se adresează tuturor pasionaților de dans, indiferent de vârstă și nivel tehnic.

Modul de 5 săptămâni, un curs pe săptămână. Deoarece pe parcursul întâlnirilor vom crea progresiv diverse coregrafii, recomand participarea săptămânală.

Contribuție: abonament 170 ron/modul de 5 cursuri sau 40 ron/curs.
Înscrieri: https://goo.gl/forms/jQEho6YJpyVyEP1Q2
Contact: 0746.033.163

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca

Project / Event supported by Cluj-Napoca City Hall and Local Council.

Adresa evenimentului