Bosch Future Mobility Day

„Bosch Future Mobility Day“, ediția a doua, 19 mai

Bosch continuă programele dedicate studenților și invită publicul larg să experimenteze tehnologiile viitorului

 

  • “Bosch Future Mobility Day”, organizat la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj – eveniment dedicat studenților pasionați de tehnologie şi publicului
  • 22 de echipe formate din studenți din România și Moldova participă în competiția dedicată tehnologiilor pentru conducerea autonomă
  • Puncte de atracție: Bosch Future Mobility Talks, expoziții, demonstrații tehnice și activități pentru copii

 

Cluj-Napoca – Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, organizează în data de 19 mai a doua ediţie a evenimentului „Bosch Future Mobility Day” (BFMD) la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. Iubitorii de tehnologie, studenții sau profesioniștii IT, familiile cu copii, precum și toți cei care vor să experimenteze ultimele tendinţe din domeniul automotive, sunt așteptați la sediului centrului din strada Someșului 14, în intervalul orar 10:00-17:00.

 

Scopul evenimentului este de a-i implica pe studenții pasionați de tehnologie într-o competiție dedicată vehiculelor autonome și de a prezenta evoluţii tehnologice de ultimă generaţie, într-o manieră cât mai accesibilă publicului larg. BFMD este organizat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch din Cluj. „Având în vedere gradul mare de complexitate al concursului, participanții dezvoltă competențe necesare unei viitoare cariere în domeniul auto, în special pentru conducerea autonomă. Vrem ca pe viitor acest concurs să fie privit de studenți ca un prim pas pentru o carieră în dezvoltarea de tehnologii care definesc viitorul mobilității”, a spus Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

 

În competiția dedicată studenților s-au înscris 22 de echipe de la universități tehnice din România și Moldova. Acestea lucrează de aproximativ cinci luni, împreună cu experții Bosch, la dezvoltarea de algoritmi de conducere autonomă pentru mașini la scara 1:10. În 19 mai, mașinuțele vor fi puse în funcțiune pe trasee construite, astfel încât să simuleze condiții de trafic urban.

Discuţii inspiraţionale la Bosch Future Mobility Talks

În afara concursului propriu-zis, pe parcursul BFMD se desfăşoară conferinţa interactivă Bosch Future Mobility Talks, expoziții și demonstrații tehnice, precum și diferite activități pentru copii. Tema centrală a conferinței Bosch Future Mobility Talks este depășirea marilor provocări. Experți din Grupul Bosch și din alte companii internaționale vor împărtăși din descoperirile, experiențele și provocările recente în domeniile conducerii automatizate şi conectivităţii, dar şi pe acelea în materie de leadership. Astfel, participanții la conferință vor avea ocazia să-i asculte pe Dr. rer. nat. Juergen Meier, Global Chief Architect la Bosch Connected Mobility Solutions și vicepreședinte Robert Bosch GmbH, Gunnar Porada, fondator și CEO al companiei de securitate cibernetică InnoSec GmbH, Hon. Prof. dr. rer. nat Konrad Kaschek, manager general al fabricii Bosch din Cluj între 2013-2019, Dr. Ute Hillmer, manager de inovare, consultant la nenumărate startup-uri, Peter Leeson, consultant senior și coach, și Cătălin Golban, lider al grupului de viziune artificială pentru conducerea autonomă la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. Conferința va avea loc începând cu ora 11:00, în Sala de conferințe din clădirea iQuest.

 

Pentru a participa la conferință, este necesar ca publicul să se înscrie în prealabil, achitând o taxă de participare, pe website-ul dedicat evenimentului, aici: www.boschfuturemobility.com/the-talks/. Taxa de participare la conferință va fi donată integral Asociației Mișcare de Tabără Yuppi, care oferă tabere gratuite de terapie prin experiență copiilor și adolescenților cu boli oncologice, diabet și alte boli autoimune.

 

O zi plină de tehnologie alături de familie şi prieteni

Varietatea de activităţi pregătite pentru participanţi în cadrul Bosch Future Mobility Day include: demonstrații cu mașini care parchează singure sau care frânează automat la detecția bicicletelor, testarea simulatorului de accidente Titi Aur, testarea bicicletelor și scuterelor cu propulsie electrică Bosch, sau vizitarea fabricii Bosch din Cluj, la care se adaugă multe alte tehnologii și demonstraţii inedite. Multe dintre aceste tehnologii sunt aduse pentru prima oară în România, precum sistemul de proiecție interactivă pentru bucătării Bosch PAI, care a fost prezentat pentru prima dată anul acesta la Consumer Electric Show în Las Vegas. Pe lângă zona dedicată competiției studenților și cea a standurilor care prezintă proiectele Bosch din Cluj și Timișoara, va exista o zonă dedicată copiilor, unde aceștia vor putea testa mașini cu pedale și vor putea participa la activitățile şi atelierele de creaţie organizate de eematico, Yuppi Camp și Beard Brothers. „Îi invităm pe toți cei interesați de tehnologie și de experiențe inedite să participe la cel mai important eveniment al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu prietenii și familiile. Sperăm să ne bucurăm împreună de această zi specială.”, a spus Ionuț Muntean, manager de proiect pentru Bosch Future Mobility Day și manager de inovare și relații cu universitățile la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

 

Cercetare şi inovare în Centrul de Inginerie din Cluj

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generaţie. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tinerii ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice, sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

 

 

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe website-ul dedicat: www.boschfuturemobility.com și pe evenimentul creat pe Facebook: www.facebook.com/events/857766324569935/.

 

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Andriesei
Telefon: +40 730 024 478

 

 

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de aproximativ 25 de ani şi numără peste 6.500  de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2017, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 416 milioane de euro pe piaţa din România. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.  În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

 

Mai multe informaţii pe  www.bosch.ro.

 

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 410.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2018). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de peste 77,9 miliarde de euro în 2018. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 69.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

 

Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. Structura specială a acţionariatului Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice pe termen lung şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

 

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,
www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

15.5.2019