BattleLab Robotica

BattleLab Robotica – concurs studențesc internațional de Sumo Robotic

 

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca și BEST Cluj-Napoca și-au unit forțele și în acest an pentru a realiza un eveniment unic în Cluj-Napoca, eveniment ce se află la a șaptea ediție. Vă invităm pe data de 6 mai în incinta Universităţii Tehnice, strada Bariţiu nr. 26, amfiteatrul P03, începând cu ora 10:00, pentru a anima spiritele împreună și pentru a susține roboții favoriți.

 

Competiția presupune implementarea unor roboţi autonomi de sumo, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”. Concursul se adresează tuturor studenților din universitățile cu profil tehnic din România și din lume, indiferent de specializarea sau anul de studiu din care fac parte.

 

În cadrul acestei ediții s-au afișat la linia de start 35 de echipe formate din maxim 4 studenţi care au muncit luni în șir, investind atât timp, cât și bani, pentru construirea celor mai puternici roboți. Competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc, regulile de desfăşurare şi angajament.

 

La BattleLab Robotica 2017 sunt așteptați peste 300 de spectatori care să urmărească luptele dintre roboții înscriși, atât naționali, cât și internaționali și să își susțină echipa favorită.

 

Anul acesta evenimentul este susținut de companiile partenere: BOSCH, Porsche Engineering, TELENAV, Stratec Biomedical, SoftVision, Emerson, TME, NTT DATA Romania, CSI Romania și sponsorii: Frequentis, Betfair, Accessa, Robofun, Napoca Business, Wenglor.

 

Mai multe informații despre eveniment și competiție pot fi găsite direct pe site la adres awww.battlelab.ro și pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BattleLabRobotica/.

***

Pentru mai multe detalii

 

Organizator eveniment

ş.l. Dr. Ing. Septimiu Crişan

septimiu.crisan@ethm.utcluj.ro

 

Coordonator eveniment

Popescu Maria

+40 753 571 402

popescu.maria@BEST.eu.org

 

Responsabil de Relații Publice

Biris Alexandra

+40 744 650 326

biris.alexandra@BEST.eu.org

 

***

 

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie internaţională, nonprofit, în continuă creştere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înţelegere a culturilor şi a societăţilor pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale.

 

Grupul Local BEST Cluj-Napoca, creat în 1995, este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Scopul nostru este de a oferi toate condiţiile pentru dezvoltare personală, realizată prin educaţie complementară, încurajând fiecare student să participe la proiecte inovative şi provocatoare, cum ar fi: training-uri, workshop-uri, suport în carieră (Jobshop, Competiţii inginereşti), cursuri academice etc.
În anul 1960 ia ființă, în cadrul Facultății de Mecanică, secția de Inginerie Electrică, care în 1964 devine Facultatea de Inginerie Electrică, cu 528 de studenți. După 13 ani de la înființare, în 1977, Facultatea se dezvoltă prin secțiile noi de Electronică, respectiv, Telecomunicații și Automatică și Calculatoare.

5.5.2017